Πρωινή σύσκεψη ενόψει του επικείμενου «καυτού» κοινοβουλευτικού τριημέρου.

Την στρατηγική του ενόψει της τριήμερης μάχης στη Βουλή, επί της προαναγγελθείσας πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που αναμένεται να συνυπογράφουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, καταστρώνει το κυβερνητικό επιτελείο.

Λίγο πριν ανοίξει και επισήμως η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, ενόψει ευρωεκλογών, η κυβέρνηση αποφασισμένη να μην αφήσει καμία σκιά να πλανάται και να αλλοιώνει το προεκλογικό κλίμα, καλείται να δώσει μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πολιτικές μάχες εντός του κοινοβουλίου, έναντι της αντιπολίτευσης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στον απόηχο του δημοσιεύματος του “Βήματος της Κυριακής” περί μονταζιέρας στις συνομιλίες του μοιραίου σταθμάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να κάνει χρήση του περιθωρίου των 48 ωρών που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για την έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να ζητήσει την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα συντελέσει στο να μην επιτείνεται η εξωκοινοβουλευτική συζήτηση επί του θέματος, αλλά θεσμικά και στα κοινοβουλευτικά πλαίσια να διεξαχθεί με όρους “λόγου – αντίλογου” από το βήμα και τα έδρανα της Βουλής, με κορύφωση την ονομαστική ψηφοφορία μετά τριημέρου, δηλαδή την Πέμπτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, καθώς εκτιμούν πως δεν τίθεται θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι της μόλις λίγων μηνών εκλεγμένης κυβέρνησης της ΝΔ.