«Το δίλημμα έχει τεθεί» και είναι σαφές για τον πρόεδρο του Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, Δημήτρη Νατσιό: «Ή αυτοί ή η πατρίδα». Θεωρεί «καλοδεχούμενη οποιαδήποτε στήριξη από την Εκκλησία και από τον κλήρο», καθώς «οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν το ηθικό παράδειγμα στην κοινωνία και τον λαό, αντί να τον εκφυλίζουν, να τον διαφθείρουν και να εργαλειοποιούν την Πίστη μας».

Το κόμμα σας ήταν η έκπληξη των εκλογών.Μας επιφυλάσσετε μία ακόμη έκπληξη στις ευρωεκλογές;

Η προσπάθειά μας είναι απ’ την αρχή μια προσπάθεια πνευματικής αναγέννησης του έθνους μας μέσα από τον δρόμο της πολιτικής. Στις 25 Ιουνίου, με την είσοδό μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ζήσαμε ένα θαύμα. Αντίστοιχο θαύμα πιστεύουμε ότι θα ζήσουμε και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Γι’ αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να μας στηρίξει για να δώσουμε τις μάχες μας και μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, με την ελληνική σημαία ψηλά. Για να αποκτήσει η «πονεμένη Ρωμιοσύνη» φωνή και να μεταφέρουμε τις αξίες της στην πλανεμένη, γηρασμένη και παραπαίουσα Ευρώπη.

Υπάρχει γενικά η εντύπωση ότι το κόμμα σας το στηρίζουν η Εκκλησία και ο κλήρος. Τι μας απαντάτε;

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι στην πολιτική σκέψη μας εμπνεόμαστε από τις αξίες της Πίστης μας. Αναζητούμε ως πρόσωπα τις προσευχές και την πνευματική στήριξη πολλών σύγχρονων πνευματικών φάρων. Θεωρούμε χρήσιμο να κάνει το ίδιο κάθε συμπατριώτης μας και ιδιαίτερα οι πολιτικοί, οι οποίοι οφείλουν να δίνουν το ηθικό παράδειγμα στην κοινωνία και τον λαό, αντί να τον εκφυλίζουν, να τον διαφθείρουν και να εργαλειοποιούν την Πίστη μας.

Θεωρούμε ότι πρέπει η Διοικούσα Εκκλησία, η Ιεραρχία, το Άγιον Όρος να αφεθούν ανενόχλητοι στο ποιμαντικό τους έργο και να μη γίνεται αυτό αντικείμενο παραποίησης και διασυρμού από ανεύθυνους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Παράλληλα όμως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε στήριξη από την Εκκλησία και από τον κλήρο, που αναγνωρίζουν σε εμάς την ειλικρινή προσπάθεια που κάνουμε να υπερασπιστούμε την Πίστη μας μέσα στο Κοινοβούλιο.

Με ποιο αφήγημα κατέρχεστε στον εκλογικό στίβο;

Η ΝΙΚΗ από τη στιγμή της ιδρύσεώς της δεν αυτοπροσδιορίστηκε ως «κόμμα» –που κομματιάζει την κοινωνία– αλλά ως Κίνημα, που ενώνει κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα στις αξίες και τον αντικειμενικό σκοπό μας. Γι’ αυτό έχουμε κάποιες βασικές διαφοροποιήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα, με κυριότερες τις εξής:

1) Ο αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι η κατάργηση της «κομματοκρατίας». Ως«κομματοκρατία» εννοούμε την παράλογη, καταχρηστική και αντιδημοκρατική επιρροή που ασκούν κομματικοί μηχανισμοί στις λειτουργίες του κράτους. Πρέπει να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών που προβλέπει το Σύνταγμα.

2) Είμαστε Κίνημα από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Δεν δεχόμαστε στις τάξεις μας κανέναν επαγγελματία πολιτικό που έχει θητεύσει σε κυβερνήσεις ή έχει συμμετάσχει σε ψηφοφορίες του Εθνικού Κοινοβουλίου ή της Ευρωβουλής.

3) Απορρίπτουμε το τεχνητό δίπολο «Δεξιά – Αριστερά», κοιτάμε μπροστά, με οδοδείκτη τις διαχρονικές αξίες τις Ρωμιοσύνης απέναντι σε κάθε πρόκληση των καιρών μας.

Στα πολυποίκιλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, ποιο θα ιεραρχούσατε πρώτο και ποιο δεύτερο;

Βασικό σύνθημα της ΝΙΚΗΣ, «η πατρίδα μας χρειάζεται παιδιά και παιδεία». Από την απαξίωση αυτών των δύο ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το δημογραφικό, που είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας μας.

Εμείς θέλουμε υπουργείο Δημογραφικής Ανάπτυξης που να υπηρετεί την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια και όχι υπουργείο Μετανάστευσης που υπηρετεί την πληθυσμιακή μας αντικατάσταση. Στη δε Παιδεία, όλα τα μεγάλα κόμματα κάνουν τον ανήξερο για τη δόλια αφαίρεση των εθνικών και παραδοσιακών ιδανικών μας και την παρείσφρηση ανήθικου και αντεθνικού περιεχομένου στην εκπαιδευτική ύλη.

Όπως βλέπουμε, στο πολιτικό «γίγνεσθαι» οι «δεξιοί» και «αριστεροί» εντολοδόχοι της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» σκοπεύουν να πλήξουν τον Ελληνισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε μία σειρά από θέματα όπως: η διάλυση της οικογένειας, η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, η καταστρατήγηση του Συντάγματος, ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών, η πλήρης φτωχοποίηση του Έλληνα, η αρπαγή ελληνικών ιδιοκτησιών από ξένα «funds», ο εκπαιδευτικός εκμαυλισμός των παιδικών ψυχών. Η ΝΙΚΗ, πιστή στις αξίες της Ρωμιοσύνης, θα αντισταθεί απέναντι στον εθνομηδενισμό της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της, έως το τέλος. Το δίλημμα έχει τεθεί: Ή αυτοί ή η πατρίδα.

Με ποιους πολιτικούς σχηματισμούς θα ήταν δυνατόν η ΝΙΚΗ να συγκλίνει σε ένα πρόγραμμα «κοινής πολιτικής δράσης»;

Οι «κόκκινες γραμμές» που βάζει ο κάθε σχηματισμός είναι διαφορετικές, δεν έχουν όλοι το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους όταν μιλούν για πατρίδα και ο στόχος τους φτάνει μέχρι να μπουν στη Βουλή, κάτι πολύ κοντόφθαλμο. Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται επί στέρεης βάσης. Δυστυχώς, και το εννοώ, επαληθευτήκαμε πικρά από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από τις εθνικές εκλογές στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο». Η «κομματοκρατία» που προανέφερα δεν θα πολεμηθεί έτσι εύκολα. Θέλει ισχυρή, συμπαγή ομάδα, με πνεύμα θυσίας και ενότητας, μακριά από καιροσκοπισμούς και εφήμερες συμμαχίες.

Οπότε,καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις για συστράτευση γύρω από τη ΝΙΚΗ, για να δώσουμε όλοι μαζί «τον καλό αγώνα».

 

Συνέντευξη στον Γιάννη Σπ. Παργινό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο