Η αφρικανική σκόνη που κατέφθασε στη χώρα μας το τελευταίο διήμερο προκαλώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η οποία συνδυάστηκε με την άνοδο της θερμοκρασίας υποχωρεί σταδιακά.

 

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες των πρακτορείων Intimenews και Eurokinissi, ένα κιτρινωπό πέπλο σκόνης έχει σκεπάσει την πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι η αφρικανική σκόνη δεν αποτελεί τόσο πρόβλημα για όσους δεν έχουν κάποιο νόσημα, ωστόσο τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να συμβουλευτούν άμεσα τον θεράποντα ιατρό τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η σκόνη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει από σήμερα (28/3) το απόγευμα λόγω των δυτικών ανέμων που θα επικρατήσουν. Πρόκειται για φαινόμενο που συναντάται κάθε χρόνο στη χώρα μας, όπως και σε άλλες της ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

 

Από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι αναμένεται ένα δεύτερο κύμα αφρικανικής σκόνη από την ερχόμενη Κυριακή, το οποίο ωστόσο δεν θα είναι τόσο βαρύ όσο το τωρινό.