Τι λέει στην κατάθεση της η υποδιοικήτρια

Η κατάθεση της υποδιοικήτριας του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων, για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ  βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στην κατάθεσή της, η υποδιοικήτρια του αστυνομικού τμήματος αναφέρεται σε όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, όταν η άτυχη Κυριακή Γρίβα σκοτώθηκε από τη δολοφονική επίθεση του πρώην συντρόφου της, που την μαχαίρωσε απανωτά, πισώπλατα.

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι η αξιωματικός υπηρεσίας και η υποδιοικήτρια δεν ζήτησαν τα στοιχεία της 28χρονης Κυριακής, αλλά ούτε του δράστη, ο οποίος προφυλακίστηκε, ενώ δεν ζητήθηκε περιγραφή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών, για να μπορέσει να αναζητηθεί και να αναγνωριστεί από τις Αρχές.

Στην κατάθεσή της η υποδιοικήτρια του Α.Τ Αγ. Αναργύρων αναφέρει, για το βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα:
«Κάποια στιγμή ήρθε μια κοπέλα μαζί με το αγόρι της και μας είπε πως την ενοχλεί ο πρώην της. Η αξιωματικός υπηρεσίας της εξήγησε ότι μπορεί να κάνει μήνυση ή ασφαλιστικά μέτρα στον πρώην της. Όταν την ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο μας είπε πως την ενοχλεί χωρίς να προσδιορίσει όμως το είδος της ενόχλησης. Αυτό βέβαια θυμάμαι εγώ καθώς δεν ήμουν και όλη την ώρα παρούσα. Μας ζήτησε μόνο εάν μπορούμε να την συνοδεύσουμε μέχρι το σπίτι της γιατί πίστευε ότι ο πρώην της, την περίμενε εκεί. Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό στο Τμήμα της είπαμε ότι μπορούμε να καλέσουμε την Άμεση Δράση».

Όπως αναφέρει η νεαρή αξιωματικός, η 28χρονη κοπέλα τους είπε πως θα έπαιρνε μόνη της το «100» και κατέβηκε μαζί με τον νεαρό που τη συνόδευε στην είσοδο του τμήματος. Η υποδιοικητής πήγε στο γραφείο της και τότε λέει άκουσε φωνές στο δρόμο.

«Εγώ πήγα στο γραφείο μου και μετά από ελάχιστα λεπτά, 2-3, άκουσα κάποιον να φωνάζει “την έσφαξε, την έσφαξε”. Τότε τρέξαμε όλοι στο ισόγειο, στην είσοδο του Τμήματος και είδαμε την κοπέλα, που ήταν πριν επάνω στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, πεσμένη μπρούμυτα και “ποτάμι” από αίμα να τρέχει. Η κοπέλα είχε για λίγο τις αισθήσεις της, αλλά μετά όχι. Καλέσαμε το Ε.Κ.Α.Β, φωνάξαμε τη φαρμακοποιό από το γειτονικό φαρμακείο, που διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό».

Μετά από λίγα λεπτά, αναφέρει η αξιωματικός, έφτασε και το ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατο της κοπέλας και παρέλαβε τον δράστη που είχε αυτοτραυματιστεί με το ίδιο μαχαίρι. Τα περιστατικό, λέει η αστυνομικός, κατά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έγινε περίπου δύο μέτρα από την σκοπιά του τμήματος.