«Επιμένω στη διενέργεια εκλογών –και των ευρωεκλογών– με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και προσβλέπω στη συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών.Το επιχείρημα ότι αυτό δεν συμβαίνει στις προηγμένες Δημοκρατίες δεν ισχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα!» αναφέρει στο σχόλιό του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο στρατευμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Δυστυχώς, ο κύριος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χειρίζεται κατά τρόπο εντυπωσιακό το ΤikΤok, δεν έχει καταλάβει με το σχόλιό του αυτό πόσο κακό έχει κάνει στη χώρα μας. Και ίσως να μη γνωρίζει ο Κασσελάκης τη σημασία κάποιων λέξεων, όπως το «προηγμένη». Μπορεί να λέει πως μαθαίνει γρήγορα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι γνωρίζει και την ερμηνεία! Ίσως κάποιος από τους «καθηγητές» του να μην κατάφερε να του περάσει το… σκονάκι με τον σωστό τρόπο! Ή μπορεί στο… γερμανικό νούμερο (02:00-04:00) που έκανε στη σκοπιά Τάγαρη στη Θήβα (μία από τις στοιχειωμένες σκοπιές που υπάρχουν, όπως λένε…) να μην ήταν σε θέση να διαβάσει και να αποστηθίσει τι σημαίνει το «προηγμένη»!

Εκείνο πάντως που ο κύριος πρόεδρος δεν έχει καταλάβει είναι ότι με τα λεγόμενά του στα σόσιαλμίντια, ότι ζητάει εκλογές με την παρουσία «διεθνών παρατηρητών», πλήττει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της πατρίδας μας. Και δεν φθάνει μόνο αυτό. Ο Κασσελάκης, που επαναλαμβάνω πως χρησιμοποιεί λέξεις ενώ δεν γνωρίζει τη σημασία τους, ζητά και οι ευρωεκλογές να γίνουν με διεθνείς παρατηρητές! Δεν καταλαβαίνει πως με όλα αυτά που κάνει δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, στα διεθνή φόρα και σε όλο τον κόσμο; Η δυσφήμιση της Ελλάδας δίχως ντροπή, σε όλο της το μεγαλείο, από τον κύριο πρόεδρο!

Μιλάει ο Κασσελάκης για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και υποστηρίζει πως στη χώρα μας δεν υπάρχει. Και ότι λειτουργούμε όπως η Ουγκάντα! Υποστηρίζει μάλιστα πως, για να επανέλθει, πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές με τους διεθνείς παρατηρητές και φυσικά να αναλάβει ο ίδιος πρωθυπουργός! Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν τον απασχολεί η άποψη του λαού ούτε, όπως φαίνεται, και η ψήφος του. «Μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος», λέει πολύ σωστά ο λαός μας.

Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός πως ο κύριος πρόεδρος, στην προσπάθειά του να ξεχαστεί το ότι ακόμη δεν έχει υποβάλει το «πόθεν έσχες»,στρέφει την προσοχή του λαού σε άλλα. Μάλιστα… κουτί τού ήρθε η υποβολή πρότασης από τον Νίκο Ανδρουλάκη! Έτσι, ξέχασε όλα όσα του καταμαρτυρούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο ούτε καλημέρα δεν λέει, και έσπευσε να πει το «ναι». Και φυσικά να τη στηρίξει με νύχια και με δόντια! Και όλα αυτά για προσωπικό του συμφέρον. Όλα όσα κι αν του λένε οι δικοί του για τις εκλογές και για τις ευρωεκλογές (γίνονται σε περίπου 60 ημέρες), ότι είναι άστοχηη επιμονή του να ζητά την παρουσία διεθνών παρατηρητών, εκείνος επιμένει και μάλιστα με τέτοιον τρόπο που μας θυμίζει τον Τραμπ! Δεν πιστεύει δυστυχώς ούτε τους συντρόφους του, που ομολογούν πως «όλες οι εκλογές έχουν γίνει με απόλυτο δημοκρατικό τρόπο».

Αυτό που φοβίζει και μας φοβίζει όλους είναι το γεγονός πως ο Κασσελάκης χειρίζεται «τα πάντα όλα», από τα κρίσιμα ζητήματα έως και τα εθνικά θέματα, με μια παιδική αφέλεια, όπως ισχυρίζονται οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ! Και όπως τονίζουν, «ο Στέφανος θέλει πάντα να περνάει το δικό του».

Εκείνο πάντως που λέμε εμείς είναι «Ελλάς το μεγαλείο σου!»

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο