Ένας ηλικιωμένος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ημίαιμο σκύλο μιας 85χρονης συγχωριανής του σε κοινότητα της Λάρισας, έβαλε το αιμόφυρτο ζώο σε μια σακούλα και την πέταξε σε άγνωστο σημείο.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια ενός άλλου κατοίκου του χωριού, ο οποίος ενημέρωσε την 85χρονη και εκείνη υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 80χρονου στο αστυνομικό τμήμα Κιλελέρ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης πυροβόλησε από την αυλή του μία φορά με την επαναληπτική καραμπίνα του τον σκύλο, τον τραυμάτισε και στη συνέχεια τον έβαλε σε μια νάιλον σακούλα και τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε άγνωστη τοποθεσία με σκοπό να τον εξαφανίσει. Το άτυχο ζώο δεν έχει βρεθεί και είναι άγνωστο αν ο δράστης το θανάτωσε.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, κατασχέθηκε το κυνηγετικό του όπλο και οδηγήθηκε στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Μετά την απολογία του, στην οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες, ο 80χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο τμήμα της περιοχής και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.