Μετά την επίδειξη ενότητας στο Συνέδριο, ο πρωθυπουργός και κλιμάκια υπουργών θα «οργώσουν» τη χώρα

Το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε στις τρεις ημέρες του συνεδρίου της ΝΔ στο κατάμεστο Ζάππειο Μέγαρο αποτύπωσε την ενότητα και τη συμπόρευση όλων των στελεχών της παράταξης, ενώ οι υψηλοί τόνοι κατά της αντιπολίτευσης που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, τόσο κατά το άνοιγμα όσο και κατά το κλείσιμο των εργασιών, έδωσαν τη σκυτάλη στην προεκλογική περίοδο, θέτοντας εμφατικά τα διλήμματα που θα επικρατήσουν.

Το στίγμα  της προεκλογικής μάχης έδωσε με απόλυτη σαφήνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν πέσει η αυλαία της κομματικής διαδικασίας, αποφασισμένος να μπει «μπροστάρης» και σε αυτή τη μάχη και να σηκώσει το βάρος όχι μόνο του προεκλογικού αγώνα αλλά και του αποτελέσματος που αυτός θα επιφέρει, μετατρέποντας την εκλογική μάχη σε προσωπικό του στοίχημα.

Ο πρωθυπουργός οδεύοντας προς τις ευρωκάλπες ζήτησε επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης που έδειξαν οι πολίτες στη ΝΔ με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, προτάσσοντας την πολιτική σταθερότητα της χώρας, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στον προεκλογικό λόγο όλων των στελεχών της γαλάζιας παράταξης που ήδη ξεκίνησαν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες και θα επιταχύνουν όσο πλησιάζει η 9η Ιουνίου.

Υπό αυτό το κλίμα και με το χρόνο να μετρά αντίστροφα πρόεδρος και στελέχη επιστρέφουν στην καθημερινότητα και τα ζητήματά της, εντείνοντας τις περιοδείες και την επαφή με τους πολίτες στα πρότυπα των εθνικών εκλογών, με όλο τον κομματικό μηχανισμό στους δρόμους και τις γειτονιές ανά την Ελλάδα, προκειμένου να αφουγκραστούν οι ίδιοι τον παλμό της κοινωνίας και να συνεχίσουν να δρομολογούν όλα τα απαραίτητα  για τη βελτίωση της καθημερινότητας , που παραμένει αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα βρεθεί στην ακριτική Ελλάδα επισκεπτόμενος τη Ρόδο και την Τήλο . Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου και το Δημαρχείο του νησιού και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας της Τήλου δείχνοντας τη μεγάλη βάση που δίνει η κυβέρνηση στην περιβαλλοντική πολιτική και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης . Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο φόρουμ “EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis”.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι η Θεσσαλονίκη, με δεδομένο ότι  δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα σε νομούς, όπως η Πέλλα, το Κιλκίς και η Ημαθία, όπου  διαπιστώνεται μία δημοσκοπική αστάθεια με τάση προς τα δεξιότερα της ΝΔ, κόμματα. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε από το εναρκτήριο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ έδωσε το στίγμα του έναντι των εν λόγω κομμάτων διαχωρίζοντας την πατριδοκαπηλία από τον πατριωτισμό της ευθύνης αλλά και τα εύκολα – όπως είπε – συνθήματα από τις πράξεις που χρειάζονται πολύ κόπο, σκληρή δουλειά και τα αποτελέσματα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μαζί με τον υπουργό Παιδείας, από όπου θα παρουσιάσουν την εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία, ενώ η ειδική επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε εργάζεται εντατικά για την εκπόνηση «Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων».