Ο καθηγητής που συνελήφθη τη Δευτέρα 8 Απριλίου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης μαθήτριας του στην Αλεξανδρούπολη, δηλώνει αθώος και θύμα μιας σκευωρίας.

«Όπως είχε πει και ο Γκάλης κάποτε όταν πήγε στον Παναθηναϊκό, ”τόσο πληρώνομαι τόσο παίζω”» είπε στο MEGA, επαναλαμβάνοντας πως «είμαι θύμα σκευωρίας».

«Όταν ξεκινήσεις κάτι καλό που είναι ο αγώνας που φαίνεται στην πολύ ωραία ταινία ”Το Τελευταίο Οχυρό” με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, πρώτα προσπαθούν να σε διαβάλλουν και μετά προσπαθούν να σε πολεμήσουν και να σε εξοντώσουν και μετά συμφωνούν μαζί σου».

Ο 46χρονος καθηγητής συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα. Η 17χρονη μαθήτρια μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας και κλειδώθηκε μαζί της, επειδή όπως ανέφερε το παιδί, ο εκπαιδευτικός την κυνηγούσε στην αυλή. Ο καθηγητής βιολογίας, μετά την προθεσμία που πήρε, αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Ο βιολόγος πάντως, αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση που κατηγορείται αλλά θα το κάνει, όπως λέει, όταν αθωωθεί την ώρα που η ανήλικη μαθήτρια επιμένει πως ο εκπαιδευτικός την παρενοχλούσε από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 46χρονος μίλησε και για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εκπαίδευση: «Η εκπαίδευση είναι τέχνη» ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο σχολείο που εργάζεται ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης: «Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο. Πήγα με την στολή εξόδου και με χαρακτήρισαν νίντζα. Δεν ντύθηκα νίντζα, αυτό είναι πολεμική τέχνη. Τα παιδιά είναι σαν το αέριο και όσο το πιέζεις, μαζεύεται».

«Είμαι υγιέστατος, είμαι Ι1, έχω υπηρετήσει την πατρίδα», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής δηλώνει περήφανος για το έργο του και αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ρυθμό τη δουλειά του. «Όπως λέει και ο Γκάντι, ”όταν εναντίον σου στρέφονται κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι τόσο καλοί, κάτι καλό κάνεις”. Μερικές φορές από μία σάπια ιστορία, μπορεί να βγει κάτι καλό και το ελπίζω» είπε στη συνέχεια.