Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί σε λιμενικό και ακτοφυλακή για τη διάσωση μεταναστών, μετά από ναυάγιο, στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων. Το ναυάγιο κατέληξε σε τραγωδία, αφού πριν από λίγο εντοπίστηκαν νεκρά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τρία κοριτσάκια, ηλικίας από 5 έως 10 ετών.

Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, σήμερα το πρωί διασώθηκαν 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι βρέφος 30 ημερών. Τουλάχιστον 3 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Χίου. Όλοι οι διασωθέντες δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας. Άλλοι τρεις εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο. Όπως είπαν, είχαν φτάσει περπατώντας κοντά στην πόλη της Χίου, ενώ ανέφεραν ότι βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

Τραγωδία με τρία κοριτσάκια
Αγωνία επικράτησε νωρίτερα για την τύχη τριών κοριτσιών 10, 7 και 5 ετών, καθώς η μητέρα τους, που είναι μεταξύ των διασωθέντων, δήλωσε στις αρχές ότι είναι νεκρά. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε το σημείο για να μπορέσει να βρει τα παιδιά. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι, δυστυχώς, είναι νεκρά και ότι πιθανότατα να μεταφερθούν εν πλω στο λιμάνι της Χίου.

Για να απαγκιστρώσουν τους διασωθέντες από τα βράχια, τα στελέχη του λιμενικού έπεσαν στη θάλασσα για να τους βοηθήσουν να ανέβουν στο σκάφος.

Η επιχείρηση αναζήτησης επιζώντων συνεχίζεται αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 27 άτομα στη βάρκα. Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή.