Τι είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα θαλάσσια πάρκα και τις Ευρωεκλογές

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στα δύο θαλάσσια πάρκα που θα δημιουργηθούν στο Αιγαίο και το Ιόνιο, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

«Λέμε ότι θα κάνουμε δύο θαλάσσια πάρκα καθαρά για προστασία. Στην περίπτωση του Αιγαίου, πρόκειται για προστασία πουλιών κι επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές. Στην περίπτωση του Ιονίου είναι πιο ευρύ», δήλωσε.

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές τόνισε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι οι εκλογές αυτές διαμορφώνουν ένα σκηνικό, στο οποίο η μεν κυβέρνηση έχει συγκεκριμένα πράγματα να πει σε σχέση με την Ευρώπη. Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε σχέση με την Ελλάδα , έχουν σχέση με ένα συγκεκριμένο αφήγημα».

«Δεν μπορείς να θέτεις ευρύτερο πολιτικό θέμα και να αμφισβητείς τη σταθερότητα της χώρας χωρίς να έχεις τίποτα εναλλακτικό να πεις», σημείωσε για την αντιπολίτευση.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως «δεν επιτυγχάνει κάτι μοναδικό, είναι άστοχος κατά σύστημα», ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργεί κανένα ρεύμα στην κοινωνία.

Δείτε τη συνέντευξη