Ο μετεωρολόγος, Γιώργου Τσατραφύλλιας μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει τη δικιά του πρόγνωση για το πώς θα είναι το σκηνικό του καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και τα σενάρια για την Κυριακή του Πάσχα .

Στον συγκεντρωτικό πίνακα που παρουσιάζει δίνει μέρα-μέρα με λίγα λόγια την εικόνα που υπάρχει, σύμφωνα με τα τωρινά μετεωρολογικά δεδομένα, για τον καιρό των επόμενων ημερών, ενώ όπως σημειώνει όσον αφορά τον καιρό το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα υπάρχουν στο τραπέζι δύο σενάρια.

 

Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα
Αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha και του Weather2Go.gr:

Την Μεγάλη Δευτέρα γενικά αίθριος καιρός, λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.
Την Μεγάλη Τρίτη: Λίγες νεφώσεις. Τοπικές βροχές σε Θράκη, Μακεδονία, βόρειο Αιγαίο, Εύβοια, Κρήτη. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 28 βαθμούς στα δυτικά,
Την Μεγάλη Τετάρτη: Συννεφιές και λίγες ψιχάλες σε Μακεδονία και Κρήτη. Λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.
Την Μεγάλη Πέμπτη: Λίγη συννεφιά. Τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου
Την Μεγάλη Παρασκευή: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη. Δυτική άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς.
Το Μεγάλο Σάββατο: Άστατος στις περισσότερες περιοχές ή βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή του Πάσχα: Άστατος στις περισσότερες περιοχές ή τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Λίγη σκόνη. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια στο Facebook: