Έχει το όνομα, χωρίς την χάρη!
Τη λευκή σοκολάτα είναι η αλήθεια πως ή την λατρεύεις ή την απεχθάνεσαι! Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν είναι όπως όλες οι άλλες σοκολάτες!
Η λευκή σοκολάτα έχει μία πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την κλασική σοκολάτα γάλακτος και όχι μόνο αυτό, αλλά, έχει διαφορετική σύσταση σε σχέση με τα άλλα δύο είδη σοκολάτας, γάλακτος και μαύρης. Εδώ λοιπόν θα θέσω το ερώτημα είναι ή δεν είναι σοκολάτα;
Τα συστατικά
Όπως ξέρουμε τα βασικά συστατικά της σοκολάτας είναι το βούτυρο από κακάο και η κακαόμαζα. Ανάλογα με τις αναλογίες του κακάο προκύπτει και το είδος της σοκολάτας. Για παράδειγμα, άλλες αναλογίες κακάο υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα και άλλες στη σοκολάτα γάλακτος. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει με τη λευκή σοκολάτα, καθώς δεν διαθέτει καθόλου κακαόμαζα, δηλαδή το βασικό συστατικό της σοκολάτας.
Extra tip
Παλιότερα, υπήρχε και ένας πιο απλοϊκός τρόπος για να καταλάβει κανείς αν αυτό που έτρωγε ήταν όντως λευκή σοκολάτα και αυτός είχε να κάνει με το χρώμα της. Αν το λευκό της ήταν ιβουάρ τότε περιείχε βούτυρο κακάο. Αν είχε καθαρά λευκό χρώμα τότε κάποιο υποκατάστατο είχε χρησιμοποιηθεί.