Η ώρα του εισαγγελέα για τις βαριές καταγγελίες στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου
Η τελευταία πράξη του δράματος του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να παιχτεί στα… δικαστήρια, αν οι δύο πλευρές κάνουν πράξη τις απειλές τους.
Αρχικά η πλευρά Κασσελάκη από τις μέρες πριν από το Συνέδριο είχε προχωρήσει σε συγκρότηση νομικής ομάδας που ανέλαβε να συνδράμει τους συνέδρους που θα αντιμετώπιζαν προβλήματα με την πιστοποίησή τους. Σύμφωνα με πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βράδυ της Παρασκευής κιόλας δύο εκ των κομμένων συνέδρων είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον της ηγεσίας του κόμματος. Επίσης, το νομικό επιτελείο Κασσελάκη ετοιμάζει μπαράζ μηνύσεων που, σύμφωνα με τις φήμες, θα είναι πάνω από 500. Από το Σάββατο κιόλας η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του τέως προέδρου στέλνοντας στη δικαιοσύνη τα στοιχεία που κατήγγειλαν ο Παύλος Πολάκης και ο Τομέας Διαφάνειας του κόμματος για το «ψευδές πόθεν έσχες» και τη συμμετοχή τού τέως προέδρου «σε 7 offshore στις Νήσους Μάρσαλ», με τον βουλευτή Χανίων να επανέρχεται από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι προχθές ήμουν υπέρ του να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης, όμως εγώ δεν μπορώ να δεχτώ πια ότι μπορεί να είναι υποψήφιος σε κόμμα της Αριστεράς ένας άνθρωπος που είχε και πιθανόν έχει ακόμα συμμετοχή σε επτά εταιρείες των Νησιών Μάρσαλ».
Στέφανος: «Συκοφάντες και λασπολόγοι»
Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως θα προσφύγει και ο ίδιος στη δικαιοσύνη, πιθανότατα για συκοφαντική του δυσφήμηση, γράφοντας σε ανάρτησή του: «Προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών και λασπολόγων, οι οποίοι παραποιούν και διαστρεβλώνουν -χειρότερα και από τη ΝΔ- την ΑΡΧΙΚΗ δήλωση πόθεν έσχες μου, η οποία (επαναλαμβάνω ότι) είναι ΑΛΗΘΗΣ και ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ». Κινήσεις προσφυγής στη δικαιοσύνη γίνονται και από kasselistas που θεωρούν πως αποκλείστηκαν από το Συνέδριο ζητώντας τον λόγο από τα στελέχη της Κουμουνδούρου.
Η ανάρτηση Αντώναρου
Σε παρέμβασή του, ο kasselistas πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έφτασε σε σημείο να πιαστεί στα χέρια με ανθρώπους της άλλης πλευράς στην πόρτα του χώρου του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να εξετάσουν αν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Αντώναρος στην ανάρτησή του μιλά για βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές και ως εκ τούτου διάπραξη πολλών ποινικών αδικημάτων από την Κουμουνδούρου. «Μετά τις αδιανόητες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό εκατοντάδων νόμιμα εκλεγμένων συνέδρων με απόλυτα αδιαφανή κριτήρια και χωρίς ενημέρωση των ενδιαφερομένων από τη λεγόμενη Επιτροπή Νομιμοποίησης, καλώ τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να εξετάσουν κατά πόσον η ηγετική ομάδα τού εν λόγω πολιτικού σχηματισμού έδρασε με συμπεριφορές που προσιδιάζουν στα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης», τονίζει ο κ. Αντώναρος.
Στη συνέχεια αναφέρει στην ανάρτησή του: «Η συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας όχι μόνο παραβίασε βασικές αρχές του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας αλλά και πληθώρα ποινικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες συνδέονται και με την αυτονόητη προστασία των ατομικών ελευθεριών και των προσωπικών δικαιωμάτων». Αντίστοιχες καταγγελίες και από το πρώην στέλεχος της ΟΜ Κηφισιάς Γιώργο Φλωρά, που κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πως «έδρασε ως συμμορία για να διαπράξει εγκληματικές πράξεις (παραποίηση εκλογικού αποτελέσματος) και επέλεξε με δόλο αυτό τον χώρο για να εξυπηρετήσει τους εγκληματικούς της στόχους».
«Αντιδημοκρατική λειτουργία»
Μάλιστα, την επιστολή παραίτησής του, στην οποία ζητά έρευνα για πιθανά αδικήματα μεταξύ των οποίων και η σύσταση συμμορίας, την κοινοποιεί, εκτός από τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και τον συντονιστή της ΟΜ Κηφισιάς, και στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, από τον οποίο ζητεί να επιβάλει κυρώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιδημοκρατική του λειτουργία.
Υπενθυμίζεται ότι η… νομική οδός δεν είναι άγνωστη για την κόντρα που εκτυλίχθηκε τους προηγούμενους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν άλλωστε ο τέως πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έδωσε την αφορμή και για τον αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες όταν έστειλε εξώδικο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής διαμαρτυρόμενος για τη διαρροή του πόθεν έσχες του. Νωρίτερα τη νομική οδό είχε διαλέξει και η Θεοδώρα Τζάκρη, που είχε προσφύγει κατά του Γιάννη Ραγκούση για όσα είχε πει στο πλαίσιο συνεδρίασης Πολιτικής Γραμματείας για την κοινή τους θητεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Έλεγε τότε ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στη Θεοδώρα Τζάκρη που υποστήριζε πως υπήρξε και εκείνος δράστης bullying πως «η μόνη φορά που χρειάστηκε να συγκρουστώ με τη Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη διάρκεια της κοινής παραμονής στο
υπουργείο Εσωτερικών ήταν όταν υποχρεώθηκα ως υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα τής τότε κυβέρνησης».