Θα δινόταν για την ενδυνάμωση των προσφύγων της LGBTQLA+
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιστρατεύσει τον Έλον Μασκ, ώστε να περιορίσει τις σπατάλες του αμερικανικού κράτους μέσω του υπερυπουργείου DOGE.
Μέσα σε αυτές τις σπατάλες, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, του X και της Space X, ήταν και ένα κονδύλι που προοριζόταν για την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα μικρό κονδύλι της τάξης των 25.000 ευρώ που προοριζόταν για την «ενδυνάμωση των προσφύγων της LGBTQIA+ κοινότητας στην Ελλάδα».
So many situations like this https://t.co/8XOlAWpYXx
— Elon Musk (@elonmusk) February 13, 2025
Σκοπός του προγράμματος που χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ ήταν η «υλική, νομική και ψυχολογική υποστήριξη σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες της LGBTQIA+ κοινότητα». O Έλον Μασκ επιβεβαίωσε την είδηση αναπαράγοντας ανάρτηση του χρήστη «Libs of TikTok», λογαριασμός ο οποίος αναρωτιόταν «γιατί χρηματοδοτούμε τέτοια σκουπίδια;» με τον Μασκ να αποκρίνεται «υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις».