Οι τελευταίοι (;) πύραυλοι πριν τεθεί σε εφαρμογή
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκφράζοντας τα «συγχαρητήριά του σε όλους», πως το Ισραήλ και το Ιράν δέχτηκαν να κηρυχτεί «πλήρης κατάπαυση του πυρός», η πρώτη φάση της οποίας θα τεθεί σε εφαρμογή κατ’ αυτόν περί τις 07:00 ώρα Ελλάδας και θα σημάνει το επίσημο «τέλος» της ένοπλης σύρραξης ανάμεσα στα δυο κράτη, ορκισμένους εχθρούς.
«Συμφωνήθηκε πλήρως από και ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν ότι θα υπάρξει πλήρης και απόλυτη κατάπαυση του πυρός», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, η κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοστεί σε 24 ώρες σε δυο χρόνους, με το Ιράν να σταματά πρώτο όλες τις επιχειρήσεις του και το Ισραήλ να κάνει το ίδιο 12 ώρες αργότερα.
«Την 24η ώρα, ο κόσμος θα χαιρετίσει το επίσημο τέλος του πολέμου 12 ημερών», έγραψε ακόμη ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, προσθέτοντας πως οι δυο χώρες δέχτηκαν να είναι «ειρηνικές» και να επιδεικνύουν «σεβασμό» η μια προς την άλλη κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας.
Στο μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ιρανικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στην Μπεερσέμπα, πόλη στο νότιο Ισραήλ.