Τα περιστατικά χορήγησης λάθος φαρμάκων δεν
έχουν τέλος στα νοσοκομεία της χώρας.
Στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, έδωσαν λάθος φάρμακο χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθή.
Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χορήγησης, η παρούσα νοσηλεύτρια διαπίστωσε το λάθος και διέκοψε αμέσως τη χορήγηση.
Ενημερώθηκε άμεσα ο θεράπων ιατρός, ο οποίος εξέτασε την ασθενή. Διαπιστώθηκε ότι, ευτυχώς, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία της από το φάρμακο που της χορηγήθηκε. Η ασθενής παραμένει στην κλινική και η θεραπεία της συνεχίζεται κανονικά.
Για το συμβάν, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έδωσε εντολή για κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), ενώ οι εμπλεκόμενες νοσηλεύτριες απομακρύνθηκαν από την Ογκολογική Κλινική.

