Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη – Δεν απειλούνται κατοικίες ή άλλα κτίσματα
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πυροσβεστική μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση κοντά στην Τοπική Κοινότητα Ταρσού στη Βοιωτία.
Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 40 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και εννέα πυροσβεστικά οχήματα.
Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ στις προσπάθειες συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου Λεβαδέων.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει σε αγροτοδασική περιοχή, μακριά από κατοικημένες ζώνες, χωρίς να απειλούνται άμεσα κατοικίες ή άλλες υποδομές.
Παράλληλα, στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο θα διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Στη Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στην Καλαμωτή, στον Δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ και επτά πυροσβεστικά οχήματα να επιχειρούν στο μέτωπο.
Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου Λαγκαδά.
Σύμφωνα με την έως τώρα εικόνα, η φωτιά καίει σε περιοχή χωρίς άμεση απειλή για κατοικημένες περιοχές ή υποδομές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ώστε να περιορίσουν γρήγορα την εξάπλωσή της.
Στο σημείο μεταβαίνει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης.

