Υπόσχονταν διπλασιασμό κεφαλαίου σε 50 ημέρες – Συνελήφθησαν 17 άτομα, ανάμεσά τους εννέα στρατιωτικοί
Με υποσχέσεις για διπλασιασμό των χρημάτων μέσα σε μόλις 50 ημέρες και διαβεβαιώσεις για ελάχιστο ή ακόμη και μηδενικό επενδυτικό ρίσκο, φέρεται να προσέλκυε χιλιάδες πολίτες το κύκλωμα κρυπτονομισμάτων που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης. Στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούσε εκτιμάται ότι εισέρρευσαν περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση. Από τους 17 συλληφθέντες, οι εννέα είναι στρατιωτικοί, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη εννέα πρόσωπα που δεν έχουν συλληφθεί.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, όπου σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να αρχίσουν το πρωί του Σαββάτου.
Κατά την αστυνομική έρευνα, η φερόμενη οργάνωση δραστηριοποιούνταν από το 2025 σε διάφορες περιοχές της χώρας, χρησιμοποιώντας εταιρικά σχήματα που εμφανίζονταν ως νόμιμα και μια διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα. Η λειτουργία της περιγράφεται ως πυραμιδική, με μέλη να αναλαμβάνουν την προσέλκυση νέων επενδυτών και να προβάλλουν υψηλές, δήθεν εγγυημένες αποδόσεις, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.
Στην πλατφόρμα φέρεται να είχαν προσελκυστεί τουλάχιστον 10.000 άτομα. Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 18 θύματα, τα οποία είχαν καταβάλει συνολικά 55.970 ευρώ.
Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε Πιερία, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Πρέβεζα, Αττική και Καβάλα.
Στις έρευνες σε πέντε γραφεία, εννέα κατοικίες και άλλους χώρους κατασχέθηκαν 295.090 ευρώ σε μετρητά, 32 κινητά τηλέφωνα, 21 φορητοί και επτά σταθεροί υπολογιστές, 15 τάμπλετ, 38 φορητές μονάδες και 16 δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων. Εντοπίστηκαν επίσης μηχανή καταμέτρησης χρημάτων, καταγραφικό καμερών, τραπεζικές κάρτες και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
Στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκαν επιπλέον ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων, τρεις κροτίδες και 26 μεταλλικά σφαιρίδια.

