Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, υπέβαλε την παραίτησή της και θα αποχωρήσει από το αξίωμά της στις 7 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ σε δήλωσή της την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου.
«Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ενημέρωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, ότι θα αποχωρήσει από το αξίωμά της στις 7 Φεβρουαρίου 2027», ανέφερε η ΕΚΤ.
Η θητεία της Λαγκάρντ επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2027, αλλά εδώ και μήνες εντείνονταν οι φήμες για πρόωρη αποχώρησή της, με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να θεωρείται πιθανός προορισμός.
Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με τα επιτόκια την Πέμπτη στις 13:15 GMT, ενώ θα ακολουθήσει η τακτική συνέντευξη Τύπου της Λαγκάρντ στις 13:45 GMT.

