Φορτίο με 3.081 όπλα, μεταξύ των οποίων στιλέτα, σπαθιά και σιδηρογροθιές, εντόπισαν και κατέσχεσαν τελωνειακοί της ΑΑΔΕ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Τα αντικείμενα βρίσκονταν σε εμπορευματοκιβώτιο που είχε δηλωθεί ότι περιείχε «γυαλιά ηλίου, χάντρες».
Το κοντέινερ είχε φτάσει από λιμάνι της Κίνας, με τελικό παραλήπτη εταιρεία στη Βουλγαρία.
Κατά τη διάρκεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων, οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του 1ου Τελωνείου Εισαγωγών–Εξαγωγών Θεσσαλονίκης έκριναν ύποπτο το φορτίο και το εξέτασαν με το αυτοκινούμενο σύστημα ακτινοσκόπησης X-Ray.
Ο έλεγχος αποκάλυψε ύποπτα σημεία στο εσωτερικό του εμπορευματοκιβωτίου. Ακολούθησε πλήρης φυσική εξέταση, κατά την οποία βρέθηκαν 24 χαρτοκιβώτια με τα όπλα.
Τι περιείχαν τα χαρτοκιβώτια
Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν:
- 1.900 στιλέτα
- 470 μαχαίρια τύπου πεταλούδα
- 300 σπαθιά με λάμα μήκους 45 εκατοστών
- 175 σπαθιά με λάμα μήκους 50 εκατοστών
- 120 σπαθιά με λάμα μήκους 42 εκατοστών
- 110 σιδηρογροθιές
- 6 κυρτά μαχαίρια τύπου καράμπιτ
Τα αντικείμενα εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί όπλων. Η κατάσχεσή τους πραγματοποιήθηκε μετά την ενημέρωση και τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι στοχευμένοι έλεγχοι στις εμπορευματικές ροές συνεχίζονται, με σκοπό τον εντοπισμό παράνομων φορτίων και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

