Σε μήνυση κατά του Άλεκ Μπάλντουιν και μελών του συνεργείου και της ομάδας παραγωγής για αμέλεια, προχώρησε ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος στο πλατό της ταινίας Rust, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς του δημιούργησε σοβαρή ψυχική οδύνη.

Ο Σερζ Σβετνόι βρισκόταν μέσα στο ναό στο Νέο Μεξικό, όταν η φίλη του, διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, δέχθηκε τη μοιραία σφαίρα από τον Μπάλντοϋιν, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, θραύσματα της σφαίρας χτύπησαν και τον ίδιο, πριν κρατήσει στα χέρια του τη Χάτσινς που ψυχορραγούσε, αναμένοντας για 20 λεπτά το ασθενοφόρο. «Τι τραγωδία και αδικία να χάνει ένας άνθρωπος τη ζωή του στα πλατό μιας ταινίας παράγοντας Τέχνη», δήλωσε ο Σβετνόι, ο οποίος είναι Ουκρανός στην καταγωγή όπως και το θύμα.

Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη μήνυση που κατατίθεται για το τραγικό περιστατικό της 21ης Οκτωβρίου που κατέληξε στον θάνατο της Χάτσινς και υποστηρίζει ότι στη σκηνή που πρόβαρε ο Μπάλντουιν δεν ήταν αναγκαίο να πατήσει τη σκανδάλη. «Δεν έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσουν αληθινές σφαίρες στα γυρίσματα», δήλωσε ο δικηγόρος του Σβετνόι και τόνισε «ο Μπάλντουιν, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς και η οπλουργός της ταινίας, Γκουτιέρεζ-Ριντ δεν τήρησαν τους κανόνες χειρισμού όπλων και επέτρεψαν σε ένα περίστροφο γεμάτο με αληθινά πυρομαχικά να στοχεύει ζωντανούς ανθρώπους». Υπογραμμίζεται πως στην αγωγή που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες έχει συμπεριλάβει 20 άτομα.

Ο Σβετνόι που είχε συνεργαστεί με τη Χάτσινς σε πολλές ταινίες, αμέσως μετά το ατύχημα έσπευσε να την πάρει στην αγκαλιά του και όπως αναφέρει στη μήνυση «τα επόμενα 20 με 30 λεπτά ήταν τα μεγαλύτερα της ζωής μου» καθώς προσπαθούσε να τη βοηθήσει, αλλά την έβλεπε τελικά να ψυχορραγεί χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για να τη σώσει.

Οι δικηγόροι της 24χρονης οπλουργού από την πλευρά τους, επανέλαβαν χθες ότι η πελάτισσά τους δεν ξέρει πώς έφτασαν οι αληθινές σφαίρες στο πλατό. «Πιστεύουμε ότι επρόκειτο για δολιοφθορά με στόχο να κατηγορηθεί η Χάνα», δήλωσε ο συνήγορός της, Τζέισον Μπόουλς. Οι Αρχές πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες για το τραγικό συμβάν, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε κανέναν.