Τόνισε ότι η συγκρότηση της επιτροπής που το εξέδωσε ήταν από μόνη της ένα σημαντικό βήμα προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Κωστής Χατζηδάκης τοποθετήθηκε για το πόρισμα του ΕΟΔΟΣΑΑΜ σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και για τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα αύριο, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία.
«Δεν είμαστε επιτηρητές των πολιτών, ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του. Θα δούμε ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους, ακόμη και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για να αποδώσουν φόρο τιμής και να απαιτήσουν δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης για τις αυριανές κινητοποιήσεις. Πρόσθεσε επίσης πως «αύριο θα βρίσκονται στις συγκεντρώσεις πολίτες που επιδιώκουν να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, αλλά και κάποιοι που έχουν πολιτική στόχευση την πτώση της κυβέρνησης».
Αναφορικά με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τόνισε ότι η συγκρότηση της επιτροπής που το εξέδωσε ήταν από μόνη της ένα σημαντικό βήμα προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορετικές ερμηνείες του πορίσματος από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Το πόρισμα χαρακτηρίζεται ως κόλαφος. Αν αυτό ισχύει, τότε προφανώς δεν υπάρχει συγκάλυψη, καθώς ήταν η κυβέρνηση που προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δημοσιοποιηθεί».
Απαντώντας στις κατηγορίες περί συγκάλυψης, διερωτήθηκε: «Πώς μπορεί να μιλάμε για απόκρυψη της αλήθειας όταν έχουν ασκηθεί 43 διώξεις; Υπήρχαν διαχρονικές αδυναμίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε συγκάλυψη».
«Δεν δόθηκαν πολιτικές εντολές για ό,τι αναφέρεται ως μπάζωμα, όπως υποστηρίζει το πόρισμα. Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε επιλεκτικά μόνο όσα μας βολεύουν από το πόρισμα. Σε αυτό αναφέρεται, άλλωστε, ότι ενδέχεται να υπήρχε κάποιο εύφλεκτο υλικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

