Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2014

Η «καραμπόλα» στην περιφέρεια Αττικής που ευνοεί τον… Τατούλη

Τατούλης

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Περιπλέκεται έτι περαιτέρω το ήδη δύσκολο και σύνθετο πολιτικό πάζλ ενόψει των εαρινών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Mε χθεσινή κυβερνητική απόφαση ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας, μετακινείται στη θέση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής – και στη θέση του στην Πάτρα έρχεται ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γιώργος ΔιδασκάλουO Διδασκάλου είναι στενός φίλος και συνεργάτης του κ. Αγγελάκα και είναι αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας.

Η μετακίνηση του Μανώλη Αγγελάκα από την Πελοπόννησο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής γεννά ερώτημα για το ποια θα είναι η πολιτική ή αυτοδιοικητική πορεία του μέχρι τώρα γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Θα είναι, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις επόμενες εκλογές, όπως επιμένουν οι γαλάζιες φήμες, θα επιστρέψει στο Αιγάλεω για να επαναδιεκδικήσει τον οικείο Δήμο ή αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Παράλληλα, η μετακίνηση Αγγελάκα στην Αττική, – σύμφωνα με τα Πελοποννησιακά πολιτικά σενάρια – , αίρει ένα ακόμα εμπόδιο που θα υπήρχε σε περίπτωση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον Πέτρο Τατούλη, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Αγγελάκας στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του είχε συγκρουστεί πολλές φορές με τον κ. Τατούλη, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των λιγνιτωρυχείων στην Πυλία, όπου ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε “αδειάσει” τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου απορρίπτοντας ως άκυρη τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Έτσι λοιπόν σχεδόν κανένας δεν θα θεωρήσει τυχαία τη μετακίνησή του λίγες μόλις μέρες μετά την παρουσία Τατούλη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα.

Η μετακίνηση προσφέρει κι άλλη τροφή στα σενάρια που λένε ότι η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται να δώσει το χρίσμα στον Πέτρο Τατούλη, εάν οι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να νικήσουν στις εκλογές.
Γ. Σπ. Π.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa