Οι συζητήσεις για τη μεταγραφή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Άρη Σπηλιωτόπουλου είχαν αρχίσει πριν από πέντε χρόνια! Από το 2019, όταν ήταν πρόεδρος στο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Φαίνεται πως οι συζητήσεις δεν είχαν αίσιο τέλος. Ίσως να μην τα βρήκαν στα «θέλω» και των δύο πλευρών. Έτσι, η κίνηση «μπήκε στο ψυγείο»! Δηλαδή «πάγωσε». Για λίγο όμως. Γιατί, σχεδόν την ίδια εποχή, ο υπό μεταγραφή όχι παίκτης, αλλά πολιτικός, έγινε σύμβουλος του υποψήφιου ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, του γιου της Κατερίνας Παπακώστα, που και αυτή εδώ και κάποια χρόνια έχει πάρει μεταγραφή από τη Νέα Δημοκρατία και ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα υπήρξε και υπουργός στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί να πέρασαν πέντε χρόνια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέχασε την περίπτωση. Γι’αυτό πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν και πάλι οι συζητήσεις για τη μεταγραφή που θα έκανε…εντύπωση! Βέβαια, εδώ να υπογραμμίσω πως δεν είναι από το πάνω ράφι, όπως λέμε στις μεταγραφές του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ! Δεν παύει όμως να είναι μια ηχηρή πολιτική μεταγραφή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η μεταγραφή άργησε γίνει…

Κάποιοι άλλοι μάλιστα αναρωτιούνται: Ήταν ποτέ καθαρόαιμος Νεοδημοκράτης ο κ. Σπηλιωτόπουλος; Η απάντηση είναι«όχι»! Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τα… καμώματα που έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ως εκπρόσωπος αλλά και ως υπουργός. Με την ευκαιρία να πούμε πως η οριακή ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000, πριν από 24 χρόνια, είχε φέρει πολλές εντάσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Θυμάμαι πως ο τότε βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του αλλά και από το Κανάλι του είχε αποκαλέσει τον Άρη «Σαλώμη της ΝΔ», επειδή ζητούσε διαγραφές στελεχών! Να προσθέσω πως ο χαρακτηρισμός «Σαλώμη» (η ρίζα της λέξης σημαίνει ευτυχισμένη ή μακάρια)ήταν η αφορμή πολλών σατιρικών εκπομπών και όχι μόνο! Μάλιστα ο σημερινός Συριζαίος Σπηλιωτόπουλος είχε τότε υποβάλει μηνύσεις και αγωγές.

Έμαθα πως και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διάφορες απόψεις που ακούγονται για τη… μεταγραφή του 58χρόνου Άρη Σπηλιωτόπουλου! Και να θυμίσω πως πριν από κάποια χρόνια η δημοσιογράφος τότε, βουλευτής σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, η Έλενα Άκριτα,η οποία χειρίζεσαι με μαεστρία τα social media,είχε γράψει για τον σημερινό στενό συνεργάτη του κυρίου προέδρου ένα σχόλιο χρησιμοποιώντας ως… άρωμα το τραγούδι του Άρη Βελουχιώτη!

Συγκεκριμένα είχε γράψει στο Facebook:

«Θέλει λέει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Βαριά στενάζουν τα βουνά κι ο ήλιος σκοτεινιάζει,το δόλιο το Μικρό Χωριό και πάλι ανταριάζει.  Λαμποκοπούν χρυσά σπαθιά, πέφτουν ντουφέκια ανάρια, ο Άρης κάνει πόλεμο μ’ αντάρτες παλικάρια». Είναι από το τραγούδι του 1945 για τον Άρη Βελουχιώτη!

Σήμερα, αν κάποιος ρωτήσει «περίμενες τέτοια ηχηρή μεταγραφή;», θα του έλεγα «ναι»!

Βέβαια, πρέπει σε κάποιους να ξαναθυμίσω πως το «φλερτ» είχε αρχίσει πριν από πέντε χρόνια και ο…γάμος με όλες τις τιμές έγινε τώρα!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο