Τεχνολογία

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε… 30 λεπτά με τρένο;

Το όνειρο κάθε επιβάτη θα ήταν να γίνει το ταξίδι το Αθήνα –  Θεσσαλονίκη με τρένο σε μόλις 33 λεπτά. Όσο και να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας-πόσο μάλλον για την ελληνική πραγματικότητα- το τρένο hyperloop, ίσως κάνει τα όνειρα των Ελλήνων για ένα φθηνότερο ταξίδι, πραγματικότητα!

Τα τελευταία χρόνια, ένα νέο μέσο μαζικής μεταφοράς είναι στα σχέδια και το σίγουρο είναι πως, όταν βγει, θα αλλάξει τα δεδομένα στις χερσαίες μεταφορές και μετακινήσεις. Στον σύγχρονο κόσμο του συνεχώς επιταχυνόμενου ρυθμού ζωής, το Hyperloop πρόκειται να «μικρύνει» ακόμα περισσότερο τις αποστάσεις.

Με την τεράστια ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, το Hyperloop θα μπορεί ουσιαστικά να γίνει ένα… μετρό πόλεων. Αυτή είναι η ιδέα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Elon Musk, για ένα τραίνο που θα μπορεί να φτάνει τα 1220 χιλιόμετρα ανά ώρα, ακούγεται εξωφρενική. Ωστόσο, αξίζει κανείς να εστιάσει στο όνομα αυτού του Νοτιοαφρικανού, που έχει συνδεθεί με μια σειρά από εξωπραγματικές ανακαλύψεις.

O Musk είναι ένας άνθρωπος που φαίνεται σαν να έχει βάλει στόχο ζωής να κάνει τα… αδύνατα δυνατά. Ιδρυτής και γενικός διευθυντής της διαστημικής εταιρίας SpaceX και της εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors, καθώς επίσης και συνιδρυτής της Paypal, αλλά και πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτωνSolarCity.

Μουσκ

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER