Επιχειρήσεις

Εξαγορά των σούπερμαρκετ Euromax στην Αλβανία από τον Μαρινόπουλο

μαρινόπουλος-1

Θέση leader διαδραματίζει πλέον και στα Βαλκάνια ο όμιλος Μαρινόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε στρατηγική εξαγορά ανταγωνιστή. Συγκεκριμένα απέκτησε από την εταιρία Balfin που εδρεύει στην Αλβανία, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Euromax με 23 καταστήματα, 17 από τα οποία λειτουργούν στα Τίρανα.

Πρόκειται για συμφωνία η οποία αναβαθμίζει πλήρως την παρουσία της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην Αλβανία και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική επέκτασής της στο σύνολο της Βαλκανικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των τοπικών αρχών Ανταγωνισμού.

Πλέον, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ελέγχει στα Βαλκάνια περί τα 860 καταστήματα, εκ των οποίων τα 800 λειτουργούν στην Ελλάδα, τα 16 στην Κύπρο, τα 24 στην Αλβανία (λειτουργούσε ήδη ένα πριν την εξαγορά της Euromax), τα 17 στη Βουλγαρία, ενώ παρουσία με ένα κατάστημα διαθέτει και στα Σκόπια.

Το δίκτυο της Μαρινόπουλος, στην Αλβανία, που συνολικά έχει έκταση 19.521 τ.μ., περιλαμβάνει 17 καταστήματα στα Τίρανα, 2 στη Durres, 2 στη Fier, 1 κατάστημα στη Vlora, 1 στο Elbassan, και 1 υπερμάρκετ που ήδη λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο TEG, στα Τίρανα.

Ο ενοποιημένος ετήσιος τζίρος της εταιρίας Μαρινόπουλος στην Αλβανία υπολογίζεται να αγγίξει τα 40 εκ. ευρώ το 2013, ενώ η εταιρία στην τοπική αγορά απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.

πηγή: www.toxrima.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa