Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Οι εθνικές κάλπες μέσα στο 2014 θα αποδειχτούν μονόδρομος

Κουβέλης

Εθνικές εκλογές μέσα στο 2014 προβλέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «οι κάλπες θα αποδειχτούν μονόδρομος».

Με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Κουβέλης απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον «σημερινό ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι για να γίνει αυτό απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις. «Για να υπάρξουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις ή να λειτουργεί εν σχέσει με το νόμισμα της χώρας, όπως ακριβώς το εκκρεμές», σημειώνει.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συζητήσεων με στελέχη της Ελιάς.

«Δεν προσωποποιώ ποτέ τις πολιτικές μου αντιθέσεις. Συνομιλώ και θα συνομιλώ πάντοτε με όλους στη βάση των πολιτικών μου θέσεων, αλλά και της προσωπικής διεκδίκησης μου να προωθηθεί η υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Μιας κεντροαριστεράς που – επιμένω – δεν μπορεί να είναι δορυφόρος κανενός, πόσο μάλλον συντηρητικών πολιτικών και επιλογών» τονίζει.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η μέχρι σήμερα άρνησή του να συμμετέχει στη συγκρότηση κεντροαριστερού πόλου ήταν ορθή, αφού όπως λέει, «οι εξελίξεις στον χώρο της Ελιάς δικαίωσαν τις αποφάσεις μας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa