Πολιτική

Τσίπρας προς Μπακογιάννη: «Είναι ενδιαφέρουσα η πρότασή σου»

Τσίπρας

Την αντίδραση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε επιστολή που του απέστειλε χθες η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ότι αφορά τη σύσταση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αντί της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Μολονότι ο κ. Τσίπρας στην απαντητική του επιστολή τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητας σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε στην κ. Μπακογιάννη ότι «βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρότασή σου» και  δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την πρότασή της στην πρόεδρο της Βουλής.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα

«Αγαπητή Ντόρα,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή σου προς την Πρόεδρο της Βουλής, την οποία και μου κοινοποίησες.

Σέβομαι την άποψή σου για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο δεν την συμμερίζομαι.

Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει όλες τις πτυχές των γεγονότων και των αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε μια τρομακτική περιδίνηση. Και η πρόθεση, από πλευράς της κυβέρνησης τουλάχιστον δεν είναι η πρόκληση έντασης, αλλά να ρίξουμε φως σε ότι παραμένει σκοτεινό.

Βρίσκω ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη πρότασή σου για τη παράλληλη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτικών των μνημονίων.

Θα προσέθετα δε και με σκοπό τον εντοπισμό της ασυμβατότητας συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών επιλογών, με το Ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και ιδιαίτερα τη Χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στη βάση αυτή δεσμεύομαι να υποστηρίξω την πρότασή σου στη Πρόεδρο της Βουλής και ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίησή της».

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa