Κοινωνία

ΙΣΑ: «Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται»

ΙΣΑ

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σχολίασε το τελεσίγραφο του υφυπουργού Υγείας,  Αντώνη Μπέζα, ο οποίος νωρίτερα απείλησε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με διακοπή της συνεργασίας των ιδιωτικών του ιατρείων με τον Οργανισμό αν συνεχίσουν την απεργία.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για εκβιαστικό δίλημμα, προσθέτοντας: «Ο ιατρικός κόσμος δεν εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε εκβιαστικές απεργοσπαστικές πολιτικές που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν»

«Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι άλλους γιατρούς από το Ε.Σ.Υ.».

Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση «αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των περιστάσεων να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεργασία, με τους λειτουργούς της Υγείας και με μεγαλύτερη περίσκεψη για το καλό του ασθενή».

«Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας. Ζητούμε να μας παρουσιάσουν τη στρατηγική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον τρόπο με τον οποίον έχουν διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του νέου συστήματος», σημειώνει ο ΙΣΑ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa