Κόσμος

Παγκόσμια ανησυχία για την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Παγκόσμια κατακραυγή ξεσήκωσε η αεροπορική τραγωδία και την κατάρριψη του Boeing που σημειώθηκε κοντά στο Ντόνετσκ  και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τους τη ζωή τους 298 άνθρωποι.

Μετά τη συντριβή η οποία να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε μήνες σε αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών η διεθνής κοινότητα ζητά να διαλευκανθούν τα αίτια της.

Η Ουκρανία κατηγορεί ευθέως τους αυτονομιστές για κατάρριψη. Από την πλευρά τους οι φιλορώσοι αντάρτες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τα μέσα για μια τέτοια ενέργεια. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία μετά την πτώση του Boeing.

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε από ρουκέτα, αλλά δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ο υπεύθυνο. Επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, το CNN αναφέρει ότι ένα σύστημα ραντάρ «είδε» ένα πυραυλικό σύστημα να ενεργοποιείται και να ακολουθεί την πορεία τους αεροσκάφους, λίγο πριν το αεροπλάνο πέσει, ενώ ένα δεύτερο σύστημα ραντάρ εντόπισε ένα θερμικό στίγμα τη στιγμή που το αεροσκάφος «χτυπήθηκε».

Μια μέρα μετά τον εντοπισμό του πρώτου μαύρου κουτιού, σύμφωνα με το «Russia Today» βρέθηκε και το δεύτερο, με το ρωσικό δίκτυο να επικαλείται κάμεραμαν του Reuters για την είδηση αυτή. Την ίδια ώρα έρχονται πληροφορίες για νέους επιβαίνοντες, δημιουργώντας ασάφεια γύρω από τον ακριβή αριθμό.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως στη λίστα των θυμάτων υπάρχει και ένας υπήκοος Νεοζηλανδός, αλλά ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ που δεν γνωρίζουμε ωστόσο τι υπηκοότητας ήταν. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι οι επιβαίνοντες ήταν 298 τελικά – 283 επιβάτες και 15 μέλη πλήρωμα- μεταξύ των οποίων και τρία μωρά, δίνοντας στη δημοσιότητα λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών.

boeing copy

Διαβάστε ακόμη: Νέο βίντεο από την κατάρριψη του Boeing

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa