Αυτοκίνητο

VW Tiguan: Το ασφαλέστερ όχημα στην κατηγορία του (ΦΩΤΟ)

Στα κορυφαία μοντέλα του 2016, βάσει του οργανισμού Euro NCAP, συγκαταλέγεται το VW Tiguan με τον τίτλο του «Best in Class» στην κατηγορία των «μικρών off-roader» κατατάσσοντάς το στα ασφαλέστερα οχήματα στην κατηγορία του.

Τον Ιούνιο, το νέο Tiguan πέρασε ήδη τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP κατακτώντας την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστέρων λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα για τις 4 υποκατηγορίες: σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών για ενήλικες και παιδιά, προστασία πεζών, και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Πάντως, το 2016, οι προδιαγραφές των δοκιμών του NCAP, έγιναν ακόμα πιο αυστηρές χρησιμοποιώντας κούκλες για την προσομοίωση των ανήλικων επιβατών. Το νέο Tiguan πέτυχε καταπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα της προστασίας ενηλίκων και παιδιών.

Χάρη στο στάνταρ σύστημα ISOFIX και τα άγκιστρα παιδικών καθισμάτων τύπου Top Tether, σε συνδυασμό με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας για τη 2η σειρά των καθισμάτων, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είναι εξαιρετικά προστατευμένοι σε οποιαδήποτε περίπτωση εμπρόσθιας ή πλευρικής σύγκρουσης.

Στον τομέα της προστασίας των πεζών, τα δομικά στοιχεία του Tiguan, αξιολογήθηκαν επίσης θετικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η συμπεριφορά του «ενεργού καπό» το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθά στον περιορισμό των εγκεφαλικών τραυματισμών σε περιπτώσεις σύγκρουσης.

Επιπρόσθετα, το Tiguan εντυπωσίασε με τα συστήματα παρακολούθησης πεζών και παρακολούθησης της εμπρόσθιας κυκλοφορίας («Front Assist» με City Emergency Braking), τα οποία ελαχιστοποιούν τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ατυχήματος, ενώ στην καλύτερη περίπτωση, αποτρέπουν ακόμα και την ίδια τη σύγκρουση.

Επιπλέον, τα συστήματα ασφαλείας όπως το ESC (Electronic Stability Control), η λειτουργία υπενθύμισης των ζωνών ασφαλείας για τα πίσω καθίσματα και το ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό του νέου Tiguan.

VW Tiguan VW Tiguan VW Tiguan VW Tiguan

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa