Κοινωνία

Αποκάλυψη! Τι θα κάνει ο Κουφοντίνας στην άδειά του; (ΦΩΤΟ)

Από τη φυλακή με διήμερη άδεια βγήκε σήμερα (9/11) στις 12.00 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.

Έξω από τις φυλακές λοιπόν τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και φυσικά ήταν στο πλάι του η γυναίκα του, Αγγελική Σωτηροπούλου, το παιδί του Έκτωρ και η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, με τον ίδιο να είναι άνετος και χαλαρός.

Μάλιστα ένας από τους παρευρισκόμενους έσπευσε να τον αγκαλιάσει αποκαλώντας με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και οι πρώην σύντροφοί του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να είπε στο συμβούλιο των φυλακών ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Η άδεια είναι δικαίωμα του κρατούμενου που αποκτήθηκε με θυσίες στις φυλακές. Ένα συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση με βάση το νόμο και τίποτα άλλο. Χορήγησε την άδεια και περιμένουμε από εσάς και από όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων να πάψουν να ασχημονούν. Δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Χειραγωγείται και ο νόμος δεν προβλέπει ότι πρέπει να συμμετέχει. Οι προηγούμενες αρνήσεις στηρίχθηκαν σε κριτήρια που δεν προβλέπονται στα κριτήρια», εκφράζει η συνήγορος υπεράσπισής του Ιωάννα Κούρτοβικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων για την άδεια Κουφοντίνα!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa