Δεν γνωρίζει πως είναι η σιωπή! Αυτό βιώνει καθημερινά η 32χρονη Gemma Cairns, η οποία πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, η οποία την αναγκάζει να ακούει το αίμα της μέσω των φλεβών της κάθε δευτερόλεπτο!

Με βάση την Daily Record, η Cairns δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν… περίεργο μέχρι την εφηβεία της όπου το εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της. Η Cairns προσπάθησε απεγνωσμένα να βρει απαντήσεις για τα επόμενα 14 χρόνια.

«Δεν ξέρω πως είναι η απόλυτη ησυχία», έχει δηλώσει στο παρελθόν. «Είχα πάντα θόρυβο. Πάντα άκουγα τα μάτια μου να κινούνται και τον χτύπο της καρδιάς μου στο κεφάλι μου».

Μετά από πολλά χρόνια θεραπείας για ρινικά προβλήματα και βουλωμένα αυτιά, εγκατέλειψε. Μόνο όταν πήγε στη Γλασκώβη το 2016, η τύχη της άλλαξε. Αφού είδε έναν ειδικό, διαγνώστηκε με την πάθηση «bilateral superior semicircular canal dehiscence».

Η Cairns υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ένα αυτί τον περασμένο Σεπτέμβριο και περιμένει να κάνει άλλη μια χειρουργική επέμβαση τον Οκτώβριο. Εάν είναι επιτυχής, θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή της, που θα βιώσει την απόλυτη ησυχία.

Η Σκωτσέζα δεν αφήνει αυτή τη συντριπτική κατάσταση να της υπαγορεύει πώς θα ζει. Ως εργαζόμενη μητέρα, περνάει όλη τη μέρα δουλεύοντας και αφιερώνοντας χρόνο στην οικογένειά της, ακόμα και αν η ζάλη και ο συνεχής θόρυβος την βασανίζουν.