Στην Ινδία μια μαϊμού σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους 250! Επειδή της έλειπε το… αλκοόλ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», το ζώο ανήκε σε έναν μυστικιστή που έδινε στη μαϊμού αλκοόλ, στο σπίτι του στη Μιρζαπούρ της Ινδίας. Με το θάνατο του ιδιοκτήτη του, το εγκαταλειμμένο ζώο δεν προμηθευόταν πλέον αλκοόλ και προφανώς το …σύνδρομο στέρησης είε αποτέλεσμα την επιθετικότητα του ζώου.

Πρόειται για αρσενική μαϊμού ονόματι Καλούα που επιτίθεται κυρίως σε γυναίκες και μικρά κορίτσια. Μάλιστα κάποια κορίτσια χρειάζονται πλαστική επέμβαση, λόγω των σημαδιών που τους προκάλεσαν τα δόντια του.

Την μαϊμού την συνέλαβαν και την κρατούν σε απομόνωση, μάλλον για πάντα, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο IANS ένα από τα 250 θύματα έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στον ζωολογικό κήπο Kanpur Zoo, η 6χρονη μαϊμού δεν ήταν μόνο αλκοολική, αλλά αρνούνταν να φάει λαχανικά. Έτσι συμπεραίνουν πως ο πρώην ιδιοκτήτης της πιθανώς την τάιζε μόνο κρέας, με αποτέλεσμα αυτή την επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με τους ζωολόγους.

Το ζώο πάντως έδειξε την ίδια συμπεριφορά και στον ζωολογικό κήπο όπου εναντιωνόταν στις γυναίκες αλλά και στις μαϊμούδες στο ίδιο κλουβί πριν πάει τελικά στην απομόνωση για το υπόλοιπο της ζωής του.