Η Γαλλία πιθανόν θα έχει ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων COVID-19, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, το οποίο ταυτοποιήθηκε αρχικά στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

Ωστόσο, ο Ντελφρεσί πρόσθεσε σήμερα ότι η κυκλοφορία των εμβολίων κατά της COVID θα βοηθήσει να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος από το αυτό το νέο κύμα του ιού, το οποίο πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι μπορεί να πλήξει τη Γαλλία έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Νομίζω ότι θα έχουμε ένα τέταρτο κύμα, αλλά θα είναι πολύ πιο ήπιο από τα προηγούμενα τρία καθώς το επίπεδο των εμβολιασμών είναι διαφορετικό σε σχέση με πριν», δήλωσε ο Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Ο Γάλλος επιδημιολόγος Αρνό Φοντανέ, που επίσης συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση σε επιστημονικά ζητήματα, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι αναμένει ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία να αυξηθεί και πάλι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η παραλλαγή Δέλτα, της οποίας η ταχεία εξάπλωση σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει κάποιες χώρες να επιβάλουν και πάλι ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τώρα αντιστοιχεί περίπου στο 20% των κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία.