Ανοίγει από σήμερα Τετάρτη η πλατφόρμα για την παροχή οικονομικής αποζημίωσης στους πυρόπληκτους. Όσοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές θα μπορούν να λάβουν χρηματική ενίσχυση, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δωρεές προς τους πυρόπληκτους.
Ενεργοποιείται σήμερα Τετάρτη η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Μέχρι την Δευτέρα είχαν διενεργηθεί σε Αττική και Εύβοια περισσότεροι από 1.350 αυτοψίες ενώ τα άλλοι 400 έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί σε Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία, χθες άρχισαν οι αξιολογήσεις ακινήτων και στην Αρκαδία.

Από σήμερα με μια απλή αίτηση οι πυρόπληκτοι θα μπορούν να λάβουν τα ποσα των προκαταβολών Συγκεκριμένα, για κατοικίες η άμεση ενίσχυση ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ και έως 22.000 ευρώ για επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη , με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσει την προσφορά του σε χρήματα ή σε είδος.

Από χθες Τρίτη στην διάθεση των εργαζομένων πυρόπληκτων επιχειρήσεων είναι και η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ μέσω Της οποίας οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για λάβουν την εφάπαξ ενίσχυση των 718,65 ευρώ
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΟΑΕΔ με κωδικούς TaxisNET ή ΟΑΕΔ.

Μετά την εγγραφή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση με κωδικούς TaxisNET ή ΟΑΕΔ μέσω του gov.gr.

Mεχρι και τις 31 Αυγόυστου το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο για την δηλωση των αναστολων από τις επιχειρήσεις των δύο πληττόμενων δήμων της Β Εύβοιας.

Πηγή:MEGA TV