Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει η κυβέρνηση επιπλέον μέτρα στήριξης οικονομίας και κοινωνίας, άφησε από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαμήνυσε πως εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των διεθνών οίκων για περεταίρω ανάπτυξη της οικονομίας, τότε θα δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα δώσει την δυνατότητα στη κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης της οικονομίας.

«Χάρη στα σωστά οικονομικά μέτρα η ανεργία πέφτει με ταχύτητα μεγάλη. Η ελληνική οικονομία αναθεώρησε τις προβλέψεις της και αυτό μας επέτρεψε να ανακοινώσουμε σειρά μέτρων. Η Moody’s  ανέβασε τις προβλέψεις της,  όλοι οι διεθνείς αναλυτές που παρακολουθούν μιλούν για ένα μικρό οικονομικό θαύμα για το πως απογειώνεται η οικονομία και πως είναι η Ελλάδα μέσα στις λίγες χώρες που κατάφερε να θεραπεύσει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Τα μέτρα είχαν εξαιρετικά θετικό οικονομικό αποτύπωμα. Όπως αντιμετωπίσαμε άλλες κρίσεις έτσι θα αντιμετωπίσουμε με λογική και σωφροσύνη την κρίση πληθωρισμού που έρχεται απ’ έξω», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, τόνισε πως δεν πρόκειται για ενδογενές πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, ούτε ζήτημα καρτέλ και κερδοσκοπίας στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε πως η διάρκεια των ανατιμήσεων θα είναι περιορισμένη καθώς αναμένεται να επιτευχθεί ισορροπία μετά τις γιορτές προκειμένου αμέσως μετά τα Χριστούγεννα η επίμαχη κρίση να έχει ολοκληρωθεί.