Μιλώντας για την δική του υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής, o Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι σε περίπτωση που κερδίσει θα επιστρέψει η ονομασία αλλά και το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, τόνισε ότι το «Κίνημα Αλλαγής» δεν πέτυχε και σημείωσε ότι σε περίπτωση που ηττηθεί θα αποχωρήσει από την παράταξη. Όμως, σε περίπτωση που νικήσει, η ηγεσία θα ασκηθεί συλλογικά με τρεις αντιπροέδρους.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο. Επιστροφή στον 21ο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ερώτηση αν δεν καταφέρει να υπερδιπλασιάσει, όπως έχει υποσχεθεί τις δυνάμεις του κόμματος, ο κ.Λοβέρδος απάντησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα αποχωρήσει. «Αν δεν τα καταφέρω δεν θα κάθομαι εγώ στην παράταξη να πιέζω την παράταξη. Θα αποχωρήσω. Αλλά θα το καταφέρω», είπε.

Σε περίπτωση εκλογής του πάντως, αποκάλυψε ότι στο προεδρικό σχήμα θα συμμετέχουν και τρεις αντιπρόεδροι. «

O ένας ή η μία θα έχει να κάνει με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόμματος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα και ο τρίτος ή τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράμματος μας που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και μετά θα πάψει να υπάρχει. Δηλαδή ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.