Προβάδισμα 12 μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, σταθερή εμφανίζεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σημαντική φαίνεται πως είναι η αύξηση στο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, που λαμβάνει 8%, αυξάνοντας την εκλογική του επιρροή κατά 1,5 μονάδα, με τη δημοσκόπηση να πραγματοποιείται στο διάστημα ως και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, με ποσοστό 36,5%, έναντι του 24,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.

Τι απαντούν οι ανεμβολίαστοι για το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν
Τις τάσεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον εμβολιασμό, υπό τη σκιά του νέου ρεκόρ κρουσμάτων, αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Είναι ενδεικτικό πως σε ποσοστό 56% οι ανεμβολίαστοι φρονούν πως τίποτα δεν μπορεί να τους πείσει να εμβολιαστούν. Ένα 14% αναφέρει πως ενδεχομένως να επείθετο από μια πιο ενεργή καμπάνια ενημέρωσης από γιατρούς και επιστήμονες.

Πέραν της πανδημίας, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να απαντήσουν αναφορικά με την ανησυχία που τους προκαλεί η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Για το ίδιο θέμα, η δημοσκόπηση αποτυπώνει την αίσθηση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συντριπτικά υπέρ των συμφωνιών τάσσονται τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο όμως και εκείνοι του ΚΙΝΑΛ. Μοιρασμένοι εμφανίζονται όσοι επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αναφορικά με τη συμφωνία με τη Γαλλία.

Μουδιασμένοι οι πολίτες απέναντι στις ανατιμήσεις
Ποια είναι όμως η άποψη των πολιτών για τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμών και την ακρίβεια; Η δημοσκόπηση αποτυπώνει την υποδοχή της κοινής γνώμης στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν οι αυξήσεις στο πορτοφόλι τους.

Στο ερώτημα αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ποσοστό 30% απαντά κανένας από τους δύο.

 

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 11% για τη ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλη δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε σήμερα, η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, με 35,5% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο powergame.gr αποτυπώνει μάλιστα ότι η ΝΔ εμφανίζει αύξηση κατά 0,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5%. Επίσης, στη συγκεκριμένη συγκυρία, το ΚΙΝΑΛ βλέπει να αυξάνονται τα ποσοστά του πάνω από μία μονάδα.

Αναλυτικά:

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,1% (6% στη μέτρηση Σεπτεμβρίου), το ΚΚΕ 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελληνική Λύση 3,5% (3,4%), το ΜέΡΑ25 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%).

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.