Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο 39χρονος που σκότωσε με άγριο τρόπο την 75χρονη νονά του στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Νωρίτερα, είχε βγει στο φως η ιατροδικαστική έκθεση για την άτυχη ηλικιωμένη που προκαλεί ανατριχίλα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε στη σορό της άτυχης γυναίκας 42 μαχαιριές σε πρόσωπο, θώρακα, καρδιά και κοιλιακή χώρα, με τα περισσότερα χτυπήματα να πλήττουν ζωτικά όργανα. Και σαν να μην έφταναν αυτά, μετά τη δολοφονία, ο δράστης τύλιξε τη γυναίκα σε κλινοσκεπάσματα και τη μετέφερε στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου και εντοπίστηκε η σορός της.

Με βάση τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα του θύματος, ενώ βρέθηκαν κηλίδες αίματος και στον όροφο, αλλά και στη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο όπου βρέθηκε νεκρή.  Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της δολοφονίας της 75χρονης μέσα στο διαμέρισμα βρίσκονταν και ο 46χρονος γιος της που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο 39χρονος ενώ σκότωσε τη νονά του, όπως ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, συνέχισε τη ζωή του σαν να μην συμβαίνει κάτι. Πήγε για ύπνο ενώ την ημέρα που αποκαλύφθηκε το έγκλημα αγόραζε τρόφιμα και  άλλαξε και τη φωτογραφία στο εξώφυλλο στο Facebook στον προσωπικό του λογαριασμό.

Σημειώνεται πως ο 39χρονος είναι παλιός γνώριμος στις αρχές. Το 2015 είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό σε καφετέρια στο Βόλο. Μάλιστα, το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή των 3,5 ετών φυλάκιση. Σε λίγες ημέρες στις 16 Νοεμβρίου θα καθόταν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς η υπόθεση θα εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό.

«Δεν ήταν ο εαυτός του» – Τι λένε οι γονείς του 39χρονου
Οι γονείς του δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Δεν μπορούν να συλλάβουν ότι για ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα ο γιος τους φέρεται να είναι ο δράστης.

Ο πατέρας του 39χρονου μίλησε στην εκπομπή Tlive στον Alpha. «Δεν είχε κανένα πρόβλημα και δεν έμενε εδώ πέρα. Δούλευε ως ντελίβερι το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να είχε σταματήσει κιόλας. Εγώ είχα να τον δω μία εβδομάδα. Ήταν οικογενειάρχης…» Στην ερώτηση αν είχε σχέσεις με τη νονά του ο πατέρας του είπε: «Μπορεί να είχε σχέσεις… Που και που έλεγε».

 

Συγκλονισμένη είναι και η μητέρα του 39χρονου. «Δεν ήταν ο γιος μου. Δεν ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Δεν ήταν το παιδί μου, δεν είναι το παιδί μου αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ο γιος της δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και αν έγινε από τα χέρια του το έγκλημα το έκανε για τα χρήματα. Στην ερώτηση αν του χρωστούσαν χρήματα ή τα χρειάζονταν, η μητέρα του είχε άγνοια. «Δεν ξέρω, δεν είχα σχέσεις με τον γιο μου τον τελευταίο καιρό».

Η αδερφή του θύματος ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης την είχε ρωτήσει για την εξαφάνισή και αν είχαν κάποιο νέο. «Ναι ήρθε για λίγο και έφυγε. Με μια φίλη της αδερφής μου είχε συνεννοηθεί. Εχω τον είδα μόνο για πέντε λεπτά που έφευγε. Η αδερφή μου δεν φοβόταν».