Ακραίες καταστάσεις που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, μετά την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του προσωπικού από ομάδα Ρομά, γιατί τους ζήτησαν να τηρήσουν τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, μια ομάδα Ρομά προπηλάκισε νοσηλεύτρια και γιατρό και χτύπησε στο κεφάλι μια άλλη γιατρό, τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας που εφημέρευε και όλα αυτά μάλιστα, συνοδευόμενα με υλικές ζημιές που προκάλεσαν, επειδή τους ζητήθηκε να τηρήσουν τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά κάνουν έκκληση στην πολιτεία «να παρέμβει και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας του Νομού Μεσσηνίας», ενώ κάνουν επίσης λόγο και για το μειωμένο προσωπικό στα Κέντρα Υγείας.

Οι δράστες μετά το χάος που δημιούργησαν διέφυγαν, με την αστυνομία πάντως να τους αναζητά.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας καταδικάζουν και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα επεισόδια βίας που εξελίχθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, όπου για ασήμαντη αφορμή και για να διατηρηθούν τα πρωτόκολλα δημοσίας υγιεινής, ομάδα Ρομά κατάστρεψαν δημόσια περιουσία προκαλώντας υλικές ζημιές στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, προπηλάκισαν με ύβρεις μια νοσηλεύτρια και μια ιατρό του Κέντρου Υγείας, ενώ τραυμάτισαν στο κεφάλι την δεύτερη ιατρό της εφημερίας και διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά. Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε με τον τεράστιο φόρτο εργασίας και το μειωμένο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, όταν οι ιατροί και νοσηλευτές καλούνται να υπερβάλλουν εαυτόν για να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να προσφέρουν στο συνάνθρωπο, να έχουν να αντιμετωπίσουν και επιθέσεις βίας διακινδυνεύοντας ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα. Παρακαλούμε την πολιτεία να παρέμβει και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας του Νομού Μεσσηνίας».