Προσωρινή αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης, που λήγει την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στις 6 το πρωί, αποφάσισε με σημερινή της συνεδρίαση η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αυτόν τον τρόπο δίνει «μία τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν την στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».

Κατόπιν αυτού, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά από αύριο μετά τις 6 το πρωί, όταν και λήγει η απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η απεργία αυτή αποφασίστηκε και προκηρύχθηκε ως προειδοποίηση στην εργοδοτική πλευρά και στην κυβέρνηση, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες ναυτικοί», ενώ κάνει λόγο για «τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας από την εργοδοτική πλευρά» η οποία (όπως αναφέρει) «όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση, αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών επισημαίνει ότι «το αίτημα της απεργίας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση». Τονίζει επίσης, ότι ήδη η εργοδοτική πλευρά, μετά την παναυτική συμμετοχή στην απεργία και την ακινητοποίηση όλων των πλοίων, απέστειλε σήμερα νέα πρόσκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ.