Τον Μάρτιο του 2018, όταν ξεκίνησε τη δράση της η σπείρα, ήταν μόλις 10 ετών ο νεαρότερος από τους διαρρήκτες, ο οποίος είχε ακροβατικές ικανότητες και ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της Πάτρας.  Από τότε, μαζί με έναν 17χρονο και δύο ενήλικους, διέπραξαν 22 κλοπές σε σπίτια που βρίσκονται σε ορόφους.

Η ασφάλεια Πατρών, ερευνούσε χρόνια τις διαρρήξεις που είχαν γίνει ως τον περασμένο Ιούλιο στις περιοχές της Εγλυκάδας του Ριγανόκαμπου, του Γηροκομειού και κατάφερε να ταυτοποιήσει τους τέσσερις δράστες, τον οποίων η λεία υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 69.565 ευρώ. Τελικά, συνελήφθη μόνο ένας από τους δυο ενήλικους το μεσημέρι της Τρίτης, με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή Πρωτοδικών Πατρών.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν τον ενήλικο συνεργό του και τους δύο ανήλικους, ενώ σε βάρος της μητέρας του 13χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του.