Σοκάρουν οι εξελίξεις για την οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο, καθώς προκαλούν ανατριχίλα τα δύο σημειώματα που άφησαν τα δύο αδέλφια, 30 και 34 ετών, που εντοπίστηκαν νεκρά στο διαμέρισμά τους.

Τα δύο σημειώματα που βρέθηκαν είναι σχεδόν πανομοιότυπα και γράφουν επιγραμματικά ότι τα δύο αδέλφια θέλουν να αυτοκτονήσουν. «Εγώ ο Β. Γ. αυτοκτονώ με δική μου ευθύνη. Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για αυτή την πράξη μου» έγραφε το ένα.

Κρίσιμη επίσκεψη με προκλήσεις και ευκαιρίες
Ακριβώς το ίδιο σημείωμα, με διαφορετικά αρχικά, φέρεται να άφησε πίσω της και η αδελφή του, δηλώνοντας ότι επιλέγει η ίδια να θέσει τέλος στη ζωή της και ότι δεν έχει εμπλακεί οποιοσδήποτε άλλος στον θάνατό τους. Ωστόσο, επειδή ο γραφικός χαρακτήρας στα δύο σημειώματα είχε σχεδόν ίδιος, ζητήθηκε να εξεταστούν από γραφολόγο.

Δεν άντεξαν τον χαμό της μάνας
Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή «δείχνουν» ότι η 30χρονη ήταν εκείνη που πυροβόλησε τον αδελφό της και στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα προς το πρόσωπό της και πάτησε την σκανδάλη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα δύο αδέλφια είχαν αποφασίσει από κοινού να βάλουν τέλος στη ζωή τους και το πρωί της Τρίτης υλοποίησαν το σχέδιό τους, μη μπορώντας να αντέξουν τον χαμό της μητέρας τους, λίγους μήνες πριν.

«Έβλεπα μια θλίψη πάντα στα μάτια τους, ειδικά με τον … που ερχόταν πολύ πιο συχνά και πάντα μου ζήταγε μια βοήθεια γιατί δεν μπορούσε να περάσει με τίποτα, να ξεπεράσει με τίποτα, τον θάνατο της μητέρας τους. Συγχρόνως αυτό είχε έρθει και είχε δέσει… είχαν… ήταν μόνιμα σε ανεργία» σημείωσε ο φαρμακοποιός Στράτος Ιωαννίδης.

Γύρω στις εννιά το πρωί της Τρίτης, ακούστηκαν πυροβολισμοί από την πολυκατοικία της οδού Ολυμπίας στο Νέο Ηράκλειο. Ο τρίτος αδελφός της οικογένειας έτρεξε να δει τι συνέβη, όμως η πόρτα του διαμερίσματος όμως ήταν κλειδωμένη και απάντηση δεν έπαιρνε καμία…

Κανείς δεν περίμενε ότι τα δύο αδέλφια που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους, θα επέλεγαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, μάλιστα, είχαν επισκεφτεί τον φαρμακοποιό τους για να κάνουν rapid test, μιας και ήταν ανεμβολίαστοι.

«Ήταν την προηγούμενη εβδομάδα που είχαν έρθει για να κάνουν το rapid test. Κάπου ήθελαν να πάνε, δεν τους ρώτησα πού, ήρθαν και τα δύο παιδιά μαζί αλλά τα είδα πολύ ανήσυχα. Τα είδα υπερβολικά ανήσυχα, σε ένα σημείο που το καταλάβαινα. Δηλαδή, βλέπεις έναν άνθρωπο όταν κινείται πολύ διαφορετικά απ’ ότι κινείται στην καθημερινότητά του» πρόσθεσε ο φαρμακοποιός.

Οι έρευνες για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Νέο Ηράκλειο συνεχίζονται, προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες της τραγωδίας.