Ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τρίτης να χιονίζει σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς ο καιρός έκανε χειμωνιάτικη «στροφή» και μετά τις βροχές στα δυτικά και τους νοτιάδες το προηγούμενο διάστημα έχουμε κρύο και κακοκαιρία πλέον στα ανατολικά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χιονίζει σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις είναι κυρίως στα ορεινά δηλαδή πάνω από 1.000 μέτρα υψόμετρο, ενώ από το χειμωνιάτικο σκηνικό δεν λείπει και η Αττική με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα.

Οι χιονοπτώσεις -πλην Μακεδονίας και Θράκης που σταδιακά θα εξασθενήσουν- θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα κεντρικά δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι έντονα.

Ακόμη, πιθανή είναι η εκδήλωση καταιγίδων στο Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις.

Οι παρακάτω χάρτες δείχνουν τις περιοχές όπου αναμένονται βροχοπτώσεις (αποχρώσεις του πράσινου-μπλε) και χιονοπτώσεις (αποχρώσεις του μωβ) τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τρίτης 14/12.