Μία βεντέτα ανάμεσα σε δυο οικογένειες Ρομά, βρίσκεται πίσω από την βίαιη συμπλοκή, που συνέβη σήμερα το πρωί, μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και οδήγησε στην προσαγωγή 23 ατόμων, οι τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο οικογένειες, που διαμένουν η μία τον οικισμό της «Αγίας Σοφίας» και η δεύτερη στη Νέα Μεσημβρία, βρέθηκαν στα Δικαστήρια, με αφορμή υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης ύστερα από μήνυση για ληστεία που υπέβαλε η δεύτερη οικογένεια σε βάρος μελών της πρώτης.

Η «κόντρα» τους ξεκίνησε με αφορμή έναν γάμο που έληξε άδοξα, όταν η νύφη εγκατέλειψε τον σύζυγό της, επιστρέφοντας στον πατέρα της, με την οικογένεια του γαμπρού να ζητά επιτακτικά την επιστροφή της. Από τότε, ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προστριβές, που μεταφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη, όταν συγγενείς του γαμπρού υπέβαλαν μήνυση για ληστεία, σε μάντρα αυτοκινήτων, σε βάρος μελών της οικογενείας της νύφης. Οι καταγγελλόμενοι ισχυρίζονται ότι η μήνυση περί ληστείας είναι ψευδής και προσχηματική κι ότι δέχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα απειλές να μην αποκαλύψουν στις Αρχές ότι η αιτία της μήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα.

Στη σημερινή προγραμματισμένη απολογία στον Ανακριτή για την υπόθεση, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης μέλη και των δύο οικογενειών, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν και να διαδραματιστεί μια άγρια συμπλοκή.

Οι συμπλεκόμενοι κρατούσαν ξύλα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων εστίασης, προκαλώντας τον τρόμο σε θαμώνες και περαστικούς. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα και η κατάσταση εκτονώθηκε. Έγιναν 23 προσαγωγές, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα οχήματα των προσαχθέντων, εντοπίστηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια.