Την αντίδραση του υπουργείου Υγείας προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε στο Twitter του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι παραμένει θετικός στον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι ήταν σε καραντίνα πέντε μέρες ενώ ο εργαζόμενος, όπως υποστήριξε, αν εντοπιζόταν θετικός στον κορονοϊό, θα έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία του.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε μια φωτογραφία από self test, το οποίο δείχνει ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, στην ανάρτησή του, σχολίαζε το πρωτόκολλο της καραντίνας του ΕΟΔΥ και έλεγε ότι αυτό του δίνει το δικαίωμα να βγει για να πάει στη δουλειά του αλλά εκείνος δεν θα το κάνει ενώ οι εργαζόμενοι θα το κάνουν γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δεν θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι απάντησε το υπουργείο Υγείας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα: «Με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».