Τι αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Τα 10.873 κρούσματα που καταγράφηκαν την Κυριακή έρχονται ως συνέχεια μιας διαρκώς πτωτικής τάσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και δημιουργεί χαμόγελα αισιοδοξίας για την συνέχεια. Θετικά αποτιμάται και το άνοιγμα των σχολείων. Η ασφαλής επιστροφή των μαθητών στα θρανία και η ομαλή λειτουργία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο θεωρούν στην κυβέρνηση ότι κέρδισαν.

Πλέον, υπάρχει το περιθώριο για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη Δευτέρα και αν συνεχιστεί η ομαλή πορεία να καταργηθούν στο τέλος του μήνα.

Το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού άφησε ανοιχτό σήμερα και ο Θάνος Πλεύρης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα, εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως είπε, μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα, ενώ τόνισε ότι η αρχή θα γίνει από την μουσική στην εστίαση και τα γήπεδα.