Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Η ίδια μάλιστα τόνισε ότι «την άνοιξη τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε ακόμα προσεχτικοί γιατί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι πολλές, η μόλυνση από τις νεαρότερες ηλικίες γυρνάει και μπαίνει στα σπίτια. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα κρούσματα είναι πολλές χιλιάδες, η πιθανότητα να μολυνθούμε είναι γύρω μας», συνέχισε και αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ότι δεν έχει φύγει και «προκαλεί το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σίγουρα και τις περισσότερες, αν όχι όλες, εισαγωγές στις μονάδες».

«Το μεγαλύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού είναι πια εμβολιασμένο και ένα μεγάλο μέρος έχει νοσήσει, άρα υπάρχει μία σημαντική ανοσία. Αυτοί που κινδυνεύουν είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε.

Πως  θα κάνουμε Πάσχα 
«Πιστεύω ότι θα κάνουμε πραγματικά Πάσχα, αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί τις επόμενες δύο εβδομάδες για να μην έχουμε απώλειες, για να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα», είπε απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου η Μίνα Γκάγκα για το νέο ερώτημα που αρχίζει να απασχολεί.

Νωρίτερα, η ίδια ερώτηση είχε τεθεί και στην Ματίνα Παγώνη, η οποία και αυτή εξέφρασε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά, ωστόσο τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα τις μάσκες. «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο», κατέληξε. Υπενθυμίζεται ότι τόσο το 2020 όσο και το 2021 απαγορεύονταν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό τις ημέρες το Πάσχα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.