Σε μια τοποθεσία στις ΗΠΑ, όπου παραμένει μυστική, βρίσκεται η αποθήκη που για δεκαετίες τώρα «κρυβόντουσαν» αμέτρητα κλασσικά και σπάνια αυτοκίνητα εποχής, που έγραψαν ιστορία στους Αμερικανικούς δρόμους.

Ανάμεσα στα ξεχασμένα αυτοκίνητα που ανακαλύφθηκαν, βρίσκονται τα πλέον εμβληματικά των δεκαετιών του 1950 και ΄60, και όχι μόνο από τις κλασικές εταιρείες όπως, η Ford και η Chevrolet, αλλά και από πολύ μικρότερες κατασκευάστριες, όπως η Pontiac, η DeSoto, η Studebaker και η Edsel που δεν άντεξαν στον χρόνο.

Ειδικότερα, μεταξύ των αυτοκινήτων, μπορεί κανείς να εντοπίσει μια από τις πρώτες Pontiac Deluxe ή μια Adventurer της DeSoto, μιας εταιρείας της Chrysler που ιδρύθηκε το 1928 και έπαυσε τη λειτουργία της το 1961.

Η Studebaker, βρίσκει άξιους εκπροσώπους σε αυτήν την αποθήκη, από μια Champion των αρχών της δεκαετίας του 1950 και από μια Silver Hawk ή Power Hawk, ενώ ένα από τα πλέον σπάνια αυτοκίνητα της συλλογής αυτής είναι η εμβληματική Nash Airflyte Ambassador, που κατασκευαζόταν την περίοδο 1949-1951. Η τελευταία, όπως και η Kaiser Manhattan σ’ αυτήν την αποθήκη, είναι ξεχασμένα αυτοκίνητα ακόμα και για τους Αμερικανούς. Όμως και τα δύο έχουν μείνει στην ιστορία του αυτοκινητικού σχεδιασμού – η πρώτη για την πολύ ιδιαίτερη ουρά της και η δεύτερη για τον κυματισμό που κάνει το άνω μέρος του παρ-μπριζ και αντίστοιχα η πλευρική γραμμή των ώμων.

Από τα σπανιότερα αυτοκίνητα της συλλογής, που κρύβει αυτή η αποθήκη, είναι η Edsel Pacer. Η Edsel είχε εξαιρετικά βραχύβια πορεία, μόλις τριών ετών -παρότι ήταν μια εταιρεία της Ford- και η Pacer είναι το μοναδικό μοντέλο που κατασκεύασε, το 1958.

Αξιοσημείωτο και συνάμα ανεξήγητο, είναι ότι αυτοί οι σπάνιοι αυτοκινητικοί θησαυροί, δε δείχνουν να είναι ελλιπείς σε εξαρτήματα ή κατεστραμμένοι, απλά ότι αφέθηκαν εκεί πριν από πολλά χρόνια.

Η συγκεκριμένη αποθήκη δίνει στέγη και σε μερικά από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα των μεγαλύτερων κατασκευαστών, τα οποία είναι καλοδιατηρημένα και δείχνουν καθαρά. Μεταξύ αυτών, διακρίνονται διάφορες Cadillac Eldorado και Ford Thunderbird, καθώς και μια Chevrolet Impala στον εμβληματικό της λευκό-κόκκινο χρωματισμό.

Στον περιβάλλοντα χώρο της αποθήκης, υπάρχουν πολλά ακόμη αυτοκίνητα που παραπέμπουν χρονικά ακόμα και στη δεκαετία του 1920. Εκεί, μπορεί να συναντήσει κανείς, ακόμα και δύο Ford Model T, αλλά τα περισσότερα είναι ποικίλλες Cadillac και παρότι είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, παραμένουν σε αρκετά καλή κατάσταση.


 

barn find american classics